Andreas Hansson wint Neeme Järvi Prijs

Foto: Gstaad Academy

Gepubliceerd op

Tijdens het slotconcert van de Gstaad Conducting Academy 2021 heeft Andreas Hansson de Neeme Järvi Prijs ontvangen. Als onderdeel van deze prijs mag hij als gastdirigent het Orchestre de Chambre de Lausanne en de Philharmonie Südwestfalen leiden.
Na twee intensieve weken waarin Andreas onder leiding van Johannes Schlaefli en Jaap van Zweden met het Gstaad Festival Orchestra werkte, werd hij tot winnaar van het festival gekozen.
Andreas deed in juni 2021 eindexamen aan de Nationale Master Orkestdirectie, waar hij studeerde bij Kenneth Montgomery, Ed Spanjaard en Jac van Steen.

De Nationale Master Orkestdirectie (NMO) is een prestigieuze tweejarige masteropleiding die door het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag gezamenlijk wordt aangeboden. Aan het programma werken meerdere Nederlandse orkesten mee, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Residentie Orkest.
De Nationale Master Orkestdirectie wordt mede mogelijk gemaakt door Het Kersjes Fonds.

Delen