Mark Schilders vaste gastdocent drums aan de jazzafdeling

Gepubliceerd op

De volgende docent die we graag willen voorstellen is de veelzijdige drummer Mark Schilders, die per 1 januari 2021 de vakgroep drums komt versterken. Mark is actief als drummer bij onder anderen Maarten Hogenhuis, Jeroen van Vliet en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Daarnaast maakt hij internationale toernees met een van de populairste Nederlandse acts op het gebied van elektronische muziek, Weval, waarin hij bas en synthesizers speelt.

In 2014 werd Mark door het Fonds voor de Podiumkunsten, in samenwerking met de Stichting Jazz International Rotterdam, gekozen tot ‘Nieuwe Maker’, wat de start betekende van zijn carrière als componist en producer van oorspronkelijke muziek. In 2016 verscheen zijn eerste album, Fabrik (2016), gevolgd door componeeropdrachten voor onder andere het New Rotterdam Jazz Orchestra (2017) en het hedendaagse-dansgezelschap Conny Janssen Danst (‘KIEM’ 2019/2020).

Meer over Mark Schilders

Delen