Mark Schilders 

Mark Schilders is een Rotterdamse drummer, componist en multi-instrumentalist-producer. Al op zijn achttiende maakte hij zijn entree in de Nederlandse jazzscene. In 2011 studeerde hij cum laude af aan Codarts in Rotterdam. Tijdens zijn studie won hij het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours (2008) en de Erasmus Jazz Prijs (2011). In 2012 kreeg hij drie beurzen om zijn opleiding te vervolgen aan The New School for Jazz and Contemporary Music in New York, waar hij studeerde bij Amir Ziv, Jim Black, Reggie Workman en Ben Street. 

In 2014 werd Mark Schilders door het Fonds voor de Podiumkunsten, in samenwerking met de Stichting Jazz International Rotterdam, gekozen tot ‘Nieuwe Maker’. Dat betekende de start van zijn carrière als componist en producer van oorspronkelijke muziek. In 2016 verscheen zijn eerste album, Fabrik (2016), gevolgd door componeeropdrachten voor onder andere het New Rotterdam Jazz Orchestra (2017) en het hedendaagse-dansgezelschap Conny Janssen Danst (‘KIEM’ 2019/2020). Sinds 2020 brengt hij nieuwe muziek uit onder het pseudoniem Fabrik.

Mark is momenteel actief als drummer bij onder anderen Maarten Hogenhuis, Jeroen van Vliet en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Daarnaast maakt hij internationale toernees met een van de meest gevraagde Nederlandse acts op het gebied van elektronische muziek, Weval, waarin hij bas en synthesizers speelt. Ook leidt hij zijn eigen productie- en mixstudio in Rotterdam. 

Mark Schilders bespeelt exclusief Istanbul Agop-bekkens.

Delen