YenTing Lo, Emily Bannister en Nachtlicht winnen Pitches Grachtenfestival 2020

foto: Melle Meivogel

Gepubliceerd op

Op zaterdagmiddag 8 februari pitchten dertien voorgeselecteerde ensembles en makers tijdens het Grachtenfestivalweekend. In acht minuten tijd moesten de ensembles de jury overtuigen van hun idee binnen de categorieën klassiek uit alle werelddelen, cross-over, het festivalthema van 2020 Wonder en specifieke leeftijdsgroep. Alle winnaars zijn komende zomer tijdens het Grachtenfestival te bewonderen.

Klassiek uit alle werelddelen
Klassiek-jazz-crossover-ensemble Nachtlicht won de pitch 'klassiek uit alle werelddelen’. Het ensemble, bestaande uit studenten jazz en klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Codarts Rotterdam en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, overtuigde de jury met een prachtige mix van klassiek, jazz en muziek uit diverse Aziatische landen. Ook kreeg het ensemble de OorkaanPrijs, de prijs voor de pitch met de meest veelbelovende podiumpresentatie. Nachtlicht won hiermee een driedaagse masterclass in de unieke Oorkaan-methode; workshops in het maken van theatrale concerten.

Binnen het ensemble wordt het Conservatorium van Amsterdam vertegenwoordigt middels de leden Iara Perillo (fluit en piccolo), Fleur Peereboom (alt- en tenorsaxofoon) en Arjan Linker (trombone, artistieke leiding).

Wonder
YenTing Lo mocht de prijs voor het thema ‘Wonder’ in ontvangst nemen. Samen met band en het Cheng Quartet koppelt zij het wonder van natuur aan muziek. YenTing Lo is in 2019 afgestudeerd aan de bacheloropleiding jazz zang. 

Cross-over
Blokfluitiste en maker Emily Bannister won de prijs in de categorie ‘cross-over’. Met hedendaagse en oude muziek wil zij een verhaal vertellen over de kracht van de vrouw. Emily Bannister studeert in de masteropleiding blokfluit klassiek.

 

Delen