Tjeerd Top aangesteld als hoofdvakdocent viool aan het CvA

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam alumnus Tjeerd Top als hoofdvakdocent viool. Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek: ‘We zijn verheugd dat Tjeerd de vakgroep komt versterken. Met hem krijgen we er een zeer waardevolle en betrokken docent bij.’

Tjeerd Top (1978), winnaar van het prestigieuze Oskar Back Concours, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. Als solist heeft hij opgetreden met onder meer Amsterdam Sinfonietta, Holland Symfonia, het Nederlands Kamerorkest, het Concertgebouw Kamerorkest en Camerata RCO. Daarnaast is hij actief als kamermusicus, onder andere met het Vermeer Trio.
Sinds 2005 is Tjeerd plaatsvervangend concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. Tevens is hij een veelgevraagd gastconcertmeester bij orkesten door heel Europa. 

Meer over Tjeerd Top​​​​​​​

Delen