Ilja Reijngoud nieuwe dirigent CvA Monday Big Band

Foto Roelof Mulder

Gepubliceerd op

Per september 2019 wordt trombonist Ilja Reijngoud dirigent van de CvA Monday Big Band. Hij volgt Erik van Lier op, die de Monday Big Band bijna vier decennia met veel succes heeft geleid.
De CvA Monday Big Band Band werkt een aantal malen per jaar met solisten uit de internationale jazzscene aan programma’s zowel rond het beroemde jazzrepertoire als nieuwe arrangementen van studenten en docenten. ‘Ik kijk er erg naar uit met de bigband aan de slag te gaan en alle nieuwe plannen te verwezenlijken,’ aldus Ilja Reijngoud.

Ook Edo Righini, adjunct-directeur en hoofd Jazz en Pop, is verheugd over Ilja Reijngouds aanstelling als dirigent. ‘Hij is niet alleen een virtuoos musicus met een kenmerkend geluid, maar ook een gedreven docent en een uitstekende componist, arrangeur en muzikaal leider.'

Ilja Reijngoud (Leiden, 1972) is al geruime tijd verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als hoofdvakdocent trombone. Hij is winnaar van de prestigieuze Amerikaanse Thelonious Monk BMI Composition Award, een Edison, de Deloitte Stimulus Award, de Singer Laren Jazz Award en de VPRO/Middelsee Jazz Award. Hij leidt zijn eigen bands, waarmee hij prijswinnende albums opnam, zoals The Shakespeare Album, Around The World and the Jay & Kai tribute band. Daarnaast speelt hij in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Houdini’s, The Cubop City Big Band, Lucas van Merwijk Music Machine, het Jasper van ‘t Hof Quartet, Gino Vannelli’s Dutch Beat Band en  The Dutch Jazz Orchestra. Ook trad hij op als solist bij het Metropole Orkest.
Ilja heeft samengewerkt met artiesten als Tom Harrell, Ivan Lins, James Morrison, Jim Beard, John Scofield, Pat Metheny, Bill Dobbins, Toots Thielemans, Kenny Werner, Ed Neumeister, Vince Mendoza, Lester Bowie, Bill Holman en Dori Caymmi. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur.

Meer over Ilja Reijngoud

Delen