Joël Bons wint Grawemeyer Award voor ‘Nomaden’

Gepubliceerd op

Componist Joël Bons, docent compositie aan het CvA, heeft de prestigieuze Grawemeyer Music Award, ter waarde van 100.000 dollar, gewonnen. Bons krijgt de prijs voor zijn multiculturele werk Nomaden, dat hij schreef voor de Franse cellist Jean-Guihen Queyras en het Atlas Ensemble, in opdracht van de Cello Biennale Amsterdam.

Behalve cello is het werk geschreven voor een breed scala aan Aziatische instrumente: de erhu en cheng uit China, de sho en shakuhachi uit Japan, de Indiase sarangi, de Turkse kemenche, de Armeense duduk, de Perzische setar en de tar en kamancha uit Azerbeidzjan.

De Grawemeyer Awards zijn in het leven geroepen om creatieve ideeën die een impact kunnen hebben op de wereld te ondersteunen.

Meer over Joël Bons en de Grawemeyer Award

Delen