Conservatorium van Amsterdam start Amsterdam Electronic Music Academy

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam lanceert een internationaal tweejarig electronic music-programma voor talentvolle DJ/producers uit binnen- en buitenland: de Amsterdam Electronic Music Academy (AEMA). Met dit commerciële traject anticipeert het CvA op de behoefte aan een hoogwaardig en intensief programma dat talenten helpt bij de stap naar een professionele carrière als DJ/producer.

AEMA is ontwikkeld door het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Amsterdamse dance-educatieplatform The School of House. Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T, bracht beide partijen samen. Stutterheim: “Amsterdam is een van de belangrijkste steden ter wereld voor de dance. Er zitten hier zoveel geweldige artiesten en organisaties. Maar een opleiding op dit niveau ontbrak nog. Met AEMA kan een schat aan kennis en ervaring worden doorgegeven aan nieuw talent.”

AEMA biedt een tweejarig Engelstalig voltijdprogramma in een breed muzikaal spectrum met veel persoonlijke begeleiding. Het traject stimuleert studenten in de ontwikkeling van hun sound, performance, creativiteit, vakmanschap en entrepreneurship en bereidt ze voor op een professionele carrière in de electronic music. Er wordt een stevige basis gelegd op het gebied van productietechniek en muziektheorie.
De focus op kwaliteit en innovatie is sterk: ook hier streeft het CvA naar de kwaliteit die het instituut  in al zijn opleidingen biedt. Behalve van CvA-docenten krijgen studenten les van erkende specialisten. Door gastdocenten, field-trips en podiumervaring maken studenten kennis met het werkveld en de wereld van het artiestenbestaan.

Amsterdam is internationaal een van de belangrijkste hubs voor electronic music en AEMA staat in het middelpunt van deze creatieve industrie. De lessen worden gegeven op inspirerende locaties, waaronder het Conservatorium van Amsterdam, ADAM Toren, Q-Factory en Nachtlab Studios. Daarnaast worden er werkexcursies gemaakt naar clubs, festivals, studio’s, labels en agentschappen.

Een krachtige pijler onder AEMA is de samenwerking met de Nederlandse top van de electronic music, zoals Armada Music (het muzieklabel van Armin van Buuren) en muziekagentschap MassiveMusic. Deze partners spelen een actieve rol in de ontwikkeling van het programma en de begeleiding van cursisten. Datzelfde geldt voor gastsprekers zoals Duncan Stutterheim, Joris Voorn en Tom Trago. Andere gastsprekers uit het veld zijn managers, boekers, programmeurs, A&R-managers, publishers, juristen en (social) media-experts.

Open Dag
zaterdag 10 maart
13.00-16.00 uur
Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam

Het lesprogramma van AEMA gaat in september 2018 van start en gaat alleen door bij minimaal tien inschrijvingen
Kosten: €10.995,- per jaar
Aanmelden kan via
deze pagina en sluit op 1 mei

Delen