Amsterdam Electronic Music Academy van start

Gepubliceerd op

Een succesvolle start voor de nieuwste studierichting aan het Conservatorium van Amsterdam! Uit ruim vijftig aanmeldingen zijn negentien talenten geselecteerd voor het eerste jaar van de Amsterdam Electronic Music Academy (AEMA), het tweejarige studieprogramma voor DJ’s en elektronische musici. 

De AEMA is een initiatief van het Conservatorium van Amsterdam en The School of House, die door Duncan Stutterheim, oprichter van ID & T, bij elkaar zijn gebracht om een opleiding op professioneel niveau te creëeren. Daar was dringend behoefte aan, want elektronische muziek is de afgelopen jaren van een sub-genre geëvolueerd tot een van de populairste muziekgenres ter wereld. En er is geen betere plek om zo’n opleiding te realiseren dan Amsterdam, een van de belangrijkste steden ter wereld op het gebied van elektronische muziek. ‘Er zitten hier zoveel geweldige artiesten en organisaties,’ aldus Stutterheim. ‘Maar een opleiding op dit niveau ontbrak nog. Met AEMA kan een schat aan kennis en ervaring worden doorgegeven aan nieuw talent.’

Hou ons nieuws en de agenda dus in de gaten; u gaat nog veel van onze DJ’s en elektronische artiesten horen!

Meer over de AEMA

Delen