Maria Milstein hoofdvakdocent viool per september 2015

Gepubliceerd op

Met ingang van het studiejaar 2015-2016 is violiste Maria Milstein benoemd tot hoofdvakdocent viool aan het Conservatorium van Amsterdam

. Maria heeft naam gemaakt als solist en kamermusicus. Vooral met het Van Baerle Trio maakt zij internationaal furore.
Maria Milstein kent het conservatorium als geen ander, ze heeft bij Ilya Grubert gestudeerd en is op dit moment als assistent-docent verbonden aan de vakgroep viool.

Sven Arne Tepl, adjunct-directeur: ‘Met Maria hebben we een bijzonder gedreven speler en docent aan de school kunnen verbinden. Maria zal in het internationale team van viooldocenten een eigen kleur toevoegen.’

Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde viool in Fiesole bij Pavel Vernikov, aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en in Londen bij David Takeno. Ze heeft prijzen gewonnen op diverse grote internationale concoursen, zoals Città di Brescia en Premio Rodolfo Lipizer in Italië, de Lyon International Chamber Music Competition met het Van Baerle Trio, het Concertgebouw Vriendenkransconcours en ze is winnaar van de Kersjesprijs.
Ze heeft opgetreden met verschillende orkesten en samengewerkt met dirigenten als Michel Tabachnik, Christian Arming, Christopher Warren-Green, Alexander Rudin, Augustin Dumay, Reinbert de Leeuw en Ivan Meylemans. Daarnaast is ze een veelgevraagd kamermusicus.
In 2008 richtte ze samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder het Van Baerle Trio op, waarmee ze hoge ogen heeft gegooid op diverse internationale concoursen. In 2014 toerde het trio door Europa in de ECHO Rising Stars-serie, met concerten in onder andere Wenen, Parijs, Brussel en Keulen.

Delen