Seconda Pratica werkt mee aan ‘Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw’

Gepubliceerd op

Het oude-muziekensemble Seconda Pratica, waarvan diverse leden aan het Conservatorium van Amsterdam studeren, presenteert samen met onderzoeker Annemieke Houben van het Meertens Instituut haar boek ‘Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw’.

 

Na onderzoek naar de melodieën en teksten uit die periode stelde het ensemble een klein programma met erotische melodieën samen, dat inmiddels veel aandacht krijgt in de media. Opium op 4 in Radio 4, Spijkers met Koppen op Radio 2 en OVT live op Radio 1 hebben inmiddels aandacht besteed aan het boek en het ensemble. Op dinsdag 9 september verschijnen ze in het tv-programma Een vandaag (klik hier voor informatie) en donderdag 11 september komen ze op Radio 3. Seconda Pratica werkt momenteel aan een volledig programma met erotisch repertoire uit Nederland en Europa, dat in januari in de concertzalen te horen is.

Voor meer informatie over Seconda Pratica bezoek hun facebookpagina https://www.facebook.com/Secondapratica en/of hun website. www.secondapratica.com

Delen