Succes voor CvA-studenten bij het Britten Vioolconcours in Zwolle

Gepubliceerd op

 

 

Violisten van het CvA hebben afgelopen weekend op het Britten Vioolconcours in Zwolle grote successen behaald.

 

Vioolstudenten van het CvA hebben afgelopen weekend op het Britten Vioolconcours in Zwolle grote successen behaald.
Maren Bosma (18) won de eerste prijs in de categorie 16 t/m 18 jaar. Begeleid door pianist Vital Stahievitch speelde ze een programma met werken van Tartini en Prokofjev. ‘Een muzikante met grote zeggingskracht’ aldus de jury. Ze ontving ook de prijs van de prijswinnaars van vorig jaar.
Maren studeert in het eerste jaar van de bacheloropleiding bij Lex Korff de Gidts. Ze is ook toegelaten tot het gerenommeerde Aspen Music Festival in de VS voor de zomer van 2014 en volgt een tweede hoofdvak in muziektheorie.
 
Haeijin Park (17), begeleid door Jan Hoijting, won een tweede prijs  in dezelfde categorie met Zigeunerweisen van Sarasate. Zij studeert aan de Sweelinck Academie bij Johannes Leertouwer. Ook Lisette Carlebur (18) won een tweede prijs met haar vertolking van Tartini's vioolconcert en Theme et variations van Messiaen, begeleid door  Xenia Evers. Zij studeert aan de Sweelinck Academie bij Lex Korff de Gidts.
 
Fleur Overbeek (13) won de derde prijs in de categorie 13 t/m 15 jaar. Begeleid door Vital Stahievitch speelde zij Chanson russe van Stravinsky en de Polonaise in D-groot van Wieniawsky. Ook zij studeert aan de Sweelinck Academie bij Lex Korff de Gidts.

Delen