Marc Sabbah wint Derde Nationaal Altvioolconcours

Gepubliceerd op

Marc Sabbah (1988) heeft het Derde Nationaal Altvioolconcours gewonnen. In de finale speelde hij werken van Bach en Sjostakovitsj. De tweede prijs ging naar Aurora Cano Soto en een gedeelde derde prijs ging naar Laura Rayén Escanilla Rivera en Léon van den Berg.

Marc Sabbah (1988) heeft het Derde Nationaal Altvioolconcours gewonnen. In de finale speelde hij werken van Bach en Sjostakovitsj. De jury had vooral veel waardering voor de zeer begripvolle Bach-uitvoeringen, het gevoel voor stilistische differentiatie en de integriteit die de kandidaten ten toon spreidden. De tweede prijs ging naar Aurora Cano Soto en een gedeelde derde prijs ging naar Laura Rayén Escanilla Rivera en Léon van den Berg.

Veertien jonge, getalenteerde altviolisten namen deel aan deze derde editie van het Nationaal Altvioolconcours. De jury bestond uit Jürgen Kussmaul, Vera Beths, Frans van Ruth en Esther van Stralen. Het Nationaal Altvioolconcours is onderdeel van het Amsterdam Viola Festival, dat nog t/m 10 maart plaatsvindt in het Conservatorium van Amsterdam. Hoogtepunten op  het programma zijn een concert met drie eeuwen vioolmuziek en presentaties van altvioolstokken door de eeuwen heen; concerten door docenten en studenten van het CvA, een optreden van het Utrecht String Quartet met leerlingen van de Sweelinck Academie (jong talent) en op 10 maart een afsluitende Viola Party. Meer informatie en het programma is te vinden op www.conservatoriumvanamsterdam.nl.

Marc Sabbah (1988, New York) studeerde in 2010 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les had van Sven Arne Tepl en Nobuko Imai. In 2009 werd hij tweede op het Eerste Nationaal Altvioolconcours en was op Radio 4 te horen met Alfred Schnittkes Altvioolconcert. Hij heeft opgetreden in als solist en kamermusicus door heel Europa, in Israël, Oekraïne, Rusland, de VS en Canada en won verschillende competities. Momenteel is hij soloaltist verbonden aan het Nationaal Orkest van Belgie.

Delen