Yongcheon Shin

Yongcheon Shin (1982, Zuid-Korea) studeerde historische hobo's bij Alfredo Bernardini aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het behalen van zijn bachelordiploma vervolgde hij zijn studie in de masteropleiding met een beurs van de Talent Grant Profileringsfonds AHK en studeerde hij af met de kwalificatie 'excellent'. Met het ensemble Radio Antiqua won hij de tweede en de publieksprijs op het internationale Van Wassenaer Concours 2016 (Festival Oude Muziek Utrecht). Zijn opname met Radio Antiqua van de Sonate à tre van G.B. Platti haalde de lijst van beste opnamen van 2019 van Musicweb International.

Yongcheon Shin heeft opgetreden met verschillende orkesten en ensembles, zoals de Nederlandse Bachvereniging, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, Les Musiciens du Prince Monaco, Bachsolisten Seoul, Collegium Vocale Seoul, Die Konzertisten Hong Kong, het Luthers Bach Ensemble and Collegium Musicum Den Haag. Hij werkte samen met vooraanstaande musici als Jos van Veldhoven, Sigiswald Kuijken, Cecilia Bartoli, Alfredo Bernardini, Hervé Niquet en en Masaaki Suzuki.

Sinds 2015 geeft hij de cursus rieten maken aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2018 was hij vor het eerst te gast als docent aan de Early Music Summer School; in 2020 maakt hij wederom deel uit van het EMSS-docententeam. 

Delen