Duo Morgan/Van Nee winnaar Grachtenfestivalconcours 2024

Gepubliceerd op

Het pianoduo Katie Yao Morgan en Jorian van Nee is de winnaar van het Grachtenfestival Conservatoriumconcours 2024.
Duo Morgan/van Nee toonde zich speels, spontaan, kleurrijk en enorm virtuoos,’ aldus de vakjury, die deze editie bestond uit voorzitter Karin Strobos (mezzosopraan), Caspar Vos (pianist), Eduardo Paredes Crespo (violist), Frederike Berntsen (muziekjournalist), Hanna Guirten (hoornist) en Leonard Besseling (secretaris en programmeur).
Als prijswinnaar treedt het duo op tijdens de 27e editie van het Grachtenfestvial, van 23 augustus t/m 1 september. Ook gaan ze op toernee langs verschillende Nederlandse podiain het seizoen 2023-2024.

Katie Yao Morgan (2000) behaalde in 2022 haar bachelordiploma klassiek piano aan het CvA, waar ze studeerde bij Frank Peters. Momenteel studeert ze in het tweede jaar van de master Répétiteurship. Ook Jorian van Nee (1999) studeert aan het CvA, eerst bij David Kuyken, nu bij Frank Peters. 

Delen