Victor Baena de la Torre aangesteld als junior organist-in-residence van de Pieterskerk Leiden

Gepubliceerd op

Alumnus Victor Baena de la Torre is voor twee jaar benoemd tot junior organist-in-residence van de Pieterskerk in Leiden. Hij is de eerste organist die deze functie gaat vervullen. Als junior organist-in-residence geeft hij de komende periode een aantal concerten in en rond de Pieterskerk.

Victor Baena de la Torre (Spanje, 1995), behaalde in 2020 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Vervolgens deed hij een postmaster ‘konzertexamen’ aan de Hochschule für Musik und Theater van Hamburg. Sindsdien is hij werkzaam als vaste organist in een aantal kerken in Amsterdam en als orgeldocent.
In 2019 won hij de eerste prijs op het Schnitger Internationale Orgelconcours in Alkmaar en een jaar later de tweede prijs op het Nationale Orgelconcours in Burgos in Spanje.

Delen