Jeanne-Michèle Charbonnet hoofdvakdocent zang aan het CvA

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam Jeanne-Michèle Charbonnet als hoofdvakdocent aan de klassieke zangafdeling. Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek: ‘We kijken er enorm naar uit met Jeanne-Michèle te gaan samenwerken. Met haar grote en veelzijdige staat van dienst als opera- en concertzangeres zal ze een geweldige bijdrage kunnen leveren aan het opleiden van de nieuwste generatie zangers.’

Jeanne-Michèle Charbonnet heeft meer dan vijftig hoofdrollen gezongen in een breed scala aan opera’s, waaronder wereldpremières. Ze zong onder andere de rollen van Isolde, Brünnhilde, Sieglinde, Ortrud, Kundry, Senta, Venus, Ariane in Ariane et Barbe-Bleue, Ariadne, Amelia in Un ballo in maschera, Elektra, Judith in Bluebeard’s Castle en Herodias in Salome. Ook zong ze hoofdrollen in Lady Macbeth van het district Mtsensk, Medea, Tosca, Turandot, Madama Butterfly, Aida, Iolanta, Francesca da Rimini, Prince Igor,Mefistofele en L’Espace dernier. 

Meer over Jeanne-Michèle Charbonnet

Delen