Sebastiaan Kemner ontvangt Nederlandse Muziekprijs

Foto: Fleur Bijleveld

Gepubliceerd op

Trombonist Sebastiaan Kemner ontvangt de Nederlandse Muziekprijs. De prijs wordt uitgereikt door Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op zaterdagavond 21 november 2020 in de Doelen in Rotterdam. Dit doet zij na afloop van het optreden van Kemner tijdens een concert van het Residentie Orkest. Sebastiaan Kemner stelde het programma voor het concert zelf samen.

Sebastiaan Kemner (1990) studeerde bij Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko de Jager aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2015 voltooide hij zijn masterstudie met de hoogste onderscheiding. 

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toekent aan jonge getalenteerde musici. Eerdere prijswinnaars van de Nederlandse Muziekprijs waren onder andere blokfluitist Lucie Horsch, slagwerker Dominique Vleeshouwers, en harpisten Remy van Kesteren en Lavinia Meijer.

Delen