Helma van den Brink aangesteld als hoofdvakdocent fagot

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam Helma van den Brink als hoofdvakdocent fagot. Per september 2020 komt Helma, vanwege de pensionering van Ronald Karten, de fagotsectie versterken.

‘Met Helma krijgen we er een jonge, maar zeer ervaren fagottist bij,’ aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek. ‘Door haar komst wordt de band van het conservatorium met het Koninklijk Concertgebouworkest verder versterkt. Samen met hoofdvakdocenten Simon Van Holen, Jos de Lange en vaste gastdocent Gustavo Nuñez hebben we zo een veelzijdige en inspirerende fagotvakgroep in huis.’

Helma van den Brink studeerde fagot bij Johan Steinmann en Gustavo Núñez aan het Conservatorium in Den Haag, waar ze in 2005 haar solistendiploma behaalde. Ze speelde in onder meer het European Union Youth Orchestra en het Nationaal Jeugdorkest en remplaceerde bij verschillende orkesten in Nederland en het buitenland.
Sinds december 2005 is Helma van den Brink tweede fagottist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2018 was ze enkele maanden werkzaam als solofagottiste bij the City of Birmingham Orchestra.
Daarnaast treedt Helma op als solist en in diverse kamermuziekbezettingen.

Delen