CvA Concert Big Band brengt album uit, release concert op 26 februari

Gepubliceerd op

Op 6 maart brengt het Conservatorium van Amsterdam, in samenwerking met Challenge Records, het album 'Beyond The Sum Of All Parts' uit. Het album bevat composities van Reinier Baas en Johan Plomp, gespeeld door de CvA Concert Big Band, bestaande uit studenten en alumni van verschillende nationaliteiten, o.l.v. Johan Plomp met solisten: Reinier Baas (gitaar), Ben van Gelder (sax) en Joris Roelofs (sax). Het album verschijnt wereldwijd op cd en zal ook beschikbaar zijn op alle digitale streaming- en downloadplatforms.

Om deze release te vieren is er op woensdag 26 februari in het Bimhuis, Amsterdam een officieel release concert gepland. De CvA Concert Big Band onder leiding van Johan Plomp met de solisten Reinier Baas, Ben van Gelder en Joris Roelofs zullen stukken spelen van het album.

"This recording successfully embodies the here-and-now of our Jazz department at the Conservatorium van Amsterdam, documenting the collaborative spirit and the multitude of music dialects that populate our classrooms, stages, and studios."
Edo Righini - Associate Director / Dean of Jazz and Pop Music, CEO of CvA Online

"I believe the message of this album is more universal, and more relevant than ever—Beyond the Sum of All Parts represents the beauty that is possible, over time, when music is taught and supported by a community. This is what gives jazz its historical importance, what makes it bring people together across borders and generations, and ensures its future. Thanks for listening, to the music and the message."
 Ashley Kahn - Author of A Love Supreme: John Coltrane’s Signature Album and other books on jazz and popular music.

Delen