Damiano Pascarelli ontvangt Rogier van Otterloo Award

V.l.n.r: Ellen Overweel (Prins Bernhard Cultuurfonds), Damiano Pascarelli en Tijn Wybenga, de winnaar van vorig jaar. Foto Pieter Kunnen.

Gepubliceerd op

Damiano Pascarelli heeft de Rogier van Otterloo Award 2019 gewonnen. De jury was onder de indruk van Damiano’s werk: ‘Pascarelli laat veel ruimte in zijn muziek die nergens knijpt, getuigt van een lyrische expressiviteit en vooral van tijdigheid: een eigentijdse benadering van componeren en arrangeren binnen een idioom doordrenkt van geschiedenis.’
De prijs bestaat uit een compositieopdracht voor Jong Metropole in de geest van Rogier van Otterloo (1941-1988) en een geldbedrag van € 5.000,-. 

Damiano Pascarelli (Italië, 1987) studeert arrangeren in de masteropleiding jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij arrangeert voor verschillende orkesten in Europa en werkt al regelmatig samen met het Metropole Orkest.

De Rogier van Otterloo Award wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan de meest talentvolle Nederlandse, of in Nederland woonachtige, jonge componist, arrangeur, dirigent en/of orkestleider, als stimulatie om zich te blijven ontwikkelen in het gebied tussen klassieke muziek en lichte muziek. Vorig jaar won alumnus Tijn Wybenga de award.

Lees meer

Delen