Prijzenregen voor jonge talenten

De prijswinnaars van het Prinses Christina Concours West

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam is trots op zijn jonge talenten! Op het Prinses Christina Concours West en het Nederlands Vioolconcours hebben leerlingen van de Sweelinck Academie en de bacheloropleiding klassiek afgelopen weekend hoge ogen gegooid.

Prinses Christina Concours
Op het Prinses Christina Concours won Mara Mostert (13) de eerste prijs in categorie 1 (12 t/m 14 jaar). Mara studeert viool bij Maria Milstein. In categorie 2 (15 t/m 19 jaar) werden alle prijzen gewonnen door Sweelinck-Academieleerlingen. Pianisten Zara le Clercq (15) en Maxim Heijmerink (17) wonnen allebei de eerste prijs. Zara studeert bij Marianne Boer en Maxim bij Mila Baslawsjaka. De tweede prijs ging naar Yente Lottman (16), viool, student bij Sarah Kapustin en Emma Breedveld. Nozomi Akamatsu (16), piano, en Charlotte Brussee (18), cello, wonnen allebei de derde prijs. Nozomi studeert bij Marianne Boer en Charlotte bij Monique Heidema en Maarten Mostert.

Aanmoedigingsprijzen werden toegekend aan Amitai Kamp (14), viool, student bij Lex Korff de Gidts, en Rafaël Hansen-Löve (14), viool, student bij Emma Breedveld en Sarah Kapustin. Ook Ana Balestra (19), student zang in de bacheloropleiding, kreeg een aanmoedigingsprijs.

Nelleke Boor (16), viool, student bij Lex Korff de Gidts, en Janneke Stoute (21), student zang bij Sasja Hunnego in de bacheloropleiding, kregen een eervolle vermelding.

De Donemus Prijs, voor een bijzondere vertolking van een Nederlandse compositie, werd tenslotte gewonnen door Teddy Sikking (14), vioolstudent bij Emma Breedveld en Sarah Kapustin.

Nederlands Vioolconcours
Ook zijn leerlingen van de Sweelinck Academie en de bacheloropleiding doorgedrongen tot de finale van het Nederlands Vioolconcours. In de categorie Oskar Back (toptalent t/m 26 jaar) is dat Hawijch Elders (19); student bij Ilya Grubert in de bacheloropleiding. In de categorie Davina van Wely (14 t/m 17 jaar) zijn de finalisten Enzo Kok en Luna de Mol, allebei leerlingen aan de Sweelinck Academie bij resp. Wiesje Miedema en Coosje Wijzenbeek. In de categorie Iordens B (13-14 jaar) gaan Alice van Binsbergen en Olga Göschel, allebei student bij bij Wiesje Miedema, naar de finale.

De finale vindt zaterdag 20 januari plaats in TivoliVredenburg Utrecht.

Meer over het Prinses Christina Concours

Meer over het Nederlands Vioolconcours

Meer over de Sweelinck Academie

Meer ovder de afdeling Klassiek

Delen