Harry Sparnaay overleden

Gepubliceerd op

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Harry Sparnaay, basklarinettist en voormalig docent aan het Conservatorum van Amsterdam.

Na zijn studie klarinet aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (nu Conservatorium van Amsterdam) ontwikkelde Harry Sparnaay zich tot pionier van de basklarinet. Om het destijds nog beperkte solorepertoire voor basklarinet uit te breiden, benaderde hij componisten actief om werk voor hem te schrijven, wat resulteerde in meer dan vijfhonderd stukken voor solo-basklarinet. Hij richtte het Basklarinet Collectief op, een ensemble van negen basklarinetten, en vormde samen met fluitist Harrie Starreveld en pianist René Eckhardt Het Trio.
Van 1972 tot 2010 was hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij als bevlogen docent generaties nieuwe basklarinettisten heeft opgeleid.

Harry Sparnaay leeft voort in de vele studenten aan wie hij zijn kennis heeft doorgegeven en in het door hem tot stand gekomen repertoire. Wij wensen zijn naasten veel sterkte.

Delen