‘Van contractie naar actie’, met bijdrage van Marc Pauwels

Gepubliceerd op

Vorig jaar verscheen het boek ‘Van contractie naar actie’ van Ben van Cranenburgh. Het boek behandelt de nieuwste neurowetenschappelijke en leerpsychologische inzichten op het gebied van motorisch leren én maakt de vertaalslag hiervan naar de praktijk van de musicus en sporter. Marc Pauwels, docent methodiek piano aan het Conservatorium van Amsterdam, leverde als co-auteur de bijdrage over het motorisch leren van de musicus.

Het boek is interessant voor iedereen die zich als professional bezighoudt met het aanleren van motorische vaardigheden, zoals sport-, muzieken dansleraren en therapeuten in de zorg (o.a. fysio-, ergo- en oefentherapeuten, bewegingsagogen), maar ook voor musici, sporters of patiënt zélf, die geïnteresseerd zijn in de mechanismen achter het leren van motorische vaardigheden.

'Van contractie naar actie' is te bestellen op www.bsl.nl/shop. CvA-studenten en -docenten: het boek is binnenkort ook beschikbaar in de bibliotheek van het conservatorium.

Delen