'Shell Symphony’ van Kate Honey protest tegen Shell

Gepubliceerd op

Compositiestudent Kate Honey heeft met haar werk Shell Symphony een protestwerk geschreven tegen Shell, omdat het oliebedrijf het Concertgebouw sponsort. Haar werk is een reactie op een oproep van het Nieuw Ensemble, dat wilde weten hoe jonge componisten tegen de huidige roerige wereld aankijken.

Shell Symphony wordt vanavond, 5 oktober, om 18.00 uur uitgevoerd op het museumplein door de sambaband Amsterdam Rhythms of Resistance en de groep Musicians Against Climate Change.

Om 20.15 uur wordt het werk nogmaals uitgevoerd in het Muziekgebouw tijdens het programma ‘Omwentelingen (revolutions)’ van het Nieuw Ensemble; een avond vol premières over actuele thema’s door compositiestudenten en -alumni. Er zijn werken te belusiteren van Erqing Wang, Genevieve Murphy, Rick van Veldhuizen, Chiva & Joël Bons, Marcos Baggiani & Brechtje, Wang Lu en Matteo Nicolin.

Meer over het concert

Kate Honey (1991, High Wycombe, Verenigd Koninkrijk) studeert compositie in de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar werk heeft een sterke maatschappelijk betrokken inslag, vooral waar het gaat om klimaatverandering. Eerder nam ze al deel aan het protest tegen Shell in het Van Gogh Museum.

Meer over Kate Honey

Delen