Acht CvA-studenten in Nationaal Jeugd Jazz Orkest 2017-2018

Gepubliceerd op

Acht van de achttien leden die in 2017-2018 de bezetting van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) vormen, zijn studenten van het Conservatorium van Amsterdam: Tim Hennekes, drums; Freek Mulder, bas; Mo van der Does,altsax; Jessie Brevé, baritonsax; Bram Hartwig, trompet; Lourens van der Zwaag, trompet; Ian Cleaver, trompet; en Gregor Sperzel, trombone, zijn uitgekozen om de komende twee jaar te spelen in de bigband.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), ook wel het ‘Jong Oranje van de jazz’genoemd, is een bigband van achtttien getalenteerde musici. Eens in de twee jaar wordt het orkest samengesteld uit Nederlands toptalent, startende professionals van maximaal 25 jaar oud. Zij doorlopen een tweejarig educatietraject met muzikale coaching, workshops, een tournee en bijzondere nationale en internationale samenwerkingen, en krijgen zo de kans hun weg te vinden naar een verdere professionele toekomst. Het NJJO is voor toptalent de brug tussen opleiding en een succesvolle carrière.

Meer over het NJJO

Delen