Xavi Torres Trio wint Sena Dutch Jazz Competition 2016

Xavi Torres Trio

Gepubliceerd op

 

Op 10 juni jl heeft het Xavi Torres Trio, bestaande uit CvA-alumni Xavi Torres, Joan Terol en Vic Moliner, de Sena Dutch Jazz Competition 2016 gewonnen.

Op 10 juni jl heeft het Xavi Torres Trio, bestaande uit CvA-alumni Xavi Torres, Joan Terol en Vic Moliner, de Sena Dutch Jazz Competition 2016 gewonnen. De vakjury, met Michelle Kuypers (Programmamanager North Sea Jazz Festival), Mirjam Wijzenbeek (programmeur Grachtenfestival Amsterdam), Feyo Sickinghe (directeur Prinses Christina Concours), Anton Goudsmit (gitarist, componist, bandleider en Winnaar Boy Edgar Prijs) en juryvoorzitter Frank van Berkel (programmeur Jazz International Rotterdam) was unaniem in hun oordeel: ‘Lyrisch, technisch en ritmisch superieur met veel muzikale potentie en één adem van energie en samenspel. Harmonisch eigenzinnig, met heel veel spelplezier en een spannend en verrassend eigen verhaal.’

De Publieksprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, werd gewonnen door het Vuma Levin Quintet (bestaande uit studenten en alumni Vuma Ian Levin, Bernard van Rossum, Xavi Torres, Marco Zenini en Jeroen Batterink) en Tommy Moustache, met alumnus Jasper van Damme.

Lees meer

Delen