Koningin Máxima bij symposium 'Muziekeducatie doen we samen'

Gepubliceerd op

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdag 30 maart 2016 aanwezig bij het symposium 'Muziekeducatie doen we samen' op het Conservatorium van Amsterdam.

Tijdens dit landelijk symposium staat de vraag centraal hoe de groepsleerkracht en de vakdocent muziek samen kunnen zorgen voor goed muziekonderwijs op de basisschool.

Uitgangspunt voor het symposium is de publicatie 'Muziekeducatie doen we samen'. In deze publicatie staan de resultaten van het gelijknamige samenwerkingsproject tussen de pabo’s en het Conservatorium van Amsterdam. Koningin Máxima neemt het eerste exemplaar van de publicatie in ontvangst. Als erevoorzitter zet ze zich samen met het platform 'Méér Muziek in de Klas' in voor muziekonderwijs op de basisschool.

Op deze dag gaan pabo's, conservatoria, basisscholen, educatieaanbieders en beleidsmakers met elkaar in gesprek over hoe verschillende leerplannen beter op elkaar afgestemd kunnen worden en hoe opleidingsinstituten effectiever kunnen samenwerken. Co-teaching tussen vakdocenten en groepsleerkrachten is hierbij het uitgangspunt. Verder zijn er interactieve deelsessies waar de verschillende stakeholders en deelnemers van het symposium gezamenlijk een agenda voor de toekomst van het muziekonderwijs in Nederland zullen formuleren.

Woensdag 30 maart 2016
10.00-17.00 uur
Conservatorium van Amsterdam

Het volledige programma voor dit symposium vindt u hier.

Delen