Kersjesprijs 2015 voor Berlage Saxophone Quartet

Gepubliceerd op

De Kersjesprijs 2015, een bedrag van € 50.000, wordt op 8 december in het Concertgebouw in Amsterdam uitgereikt aan het Berlage Saxophone Quartet.

De musici ontvangen de prijs vanwege hun uitzonderlijke muzikale kwaliteiten en hun bijzondere bijdrage aan de Nederlandse kamermuziek. Het doel van de prijs en de beurzen is om excellent talent te bekronen en te stimuleren.

‘Het Berlage Saxophone Quartet spreidt grote visie, vakmanschap en verfijning ten toon’, aldus het juryrapport. ‘De vier uitmuntende musici - Lars Niederstrasser, sopraansaxofoon; Peter Vigh, altsaxofoon; Kirstin Niederstrasser, tenorsaxofoon en Eva van Grinsven, baritonsaxofoon - hebben zich sinds 2008 ontwikkeld tot een ensemble van het allerhoogste niveau.’

Daarnaast reikt het Kersjes Fonds onder meer twee extra stipendia (elk € 15.000) uit aan het Acanthus Strijkkwartet, bestaande uit alumni van het Conservatorium van Amsterdam, en het Aristos Strijkkwartet, dat in juni 2015 als eerste kwartet van Nederland afstudeerde aan de master Strijkkwartet, een samenwerking tussen de NSKA en het conservatorium van Amsterdam.

Lees meer

Delen