Veel oude-muziekstudenten op toernee met Fireworks Project

Vuurwerk in Versailles

Gepubliceerd op

Vele studenten en alumni van de afdeling Oude Muziek van het Conservatorium van Amsterdam toeren in juni door Europa als leden van het beroemde oude-muziekensemble Zefiro, mede-opgericht door Alfredo Bernardini.

Ze treden op op de Händel Festspiele in Halle (Duitsland), in Milaan, in Grenoble en op het Versailles Festival in Frankrijk, waar ze een programma spelen met muziek van Lully, Mouret, Donninger, Fischer, Fasch en Porpora en als sluitstuk Händels Music for the Royal Fireworks, compleet met vuurwerkshow.

De Amsterdamse (oud-) studenten in de zeer internationale bezetting van het ensemble zijn: Johannes Knoll, Daniel Lanthier, Neven Lesage, Maria Petrescu, Daniel Ramirez Escudero,  Yongcheon Shin, Gudrun Waldek en Tatjana Zimre, barokhobo;  Inga Maria Klaucke, barokfagot;  Daniele Bolzonella, Emmanuel Frankenberg, Antionia Riezu Gonzales, Gerard Serrano Garcia, Kathryn Zevenbergen, natuurhoorn, en Mervyn Groot, slagwerk.

Het Fireworks Project is een samenwerkingsproject tussen vele conservatoria in Italïe, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Finland, Engeland en het Conservatorium van Amsterdam.

Delen