Conservatorium van Amsterdam start orkestklas in september 2015

Gepubliceerd op

Met veel plezier kondigt het Conservatorium van Amsterdam de start van de orkestklas ‘Philharmonic Fridays’ aan, met ingang van het komende studiejaar (2015-2016).

Na een groot aantal jaren orkestspel alleen in projectvorm aangeboden te hebben, biedt het CvA nu een doorlopend orkestspelprogramma aan. Het doel van deze orkestklas is vierledig:

1) de studenten het orkestrepertoire leren spelen in de reële uitvoeringssituatie; met een volledig orkest op het podium.

2) de studenten te leren functioneren in orkestverband met alle logistieke, communicatieve en sociale verantwoordelijkheden die daarbij horen.

3) het creëren van een ontmoetingsplek waar velerlei soorten expertise die het CvA in huis heeft bij elkaar komen; van samenspel orkestpartij-studie tot muziekgeschiedenis, van analyse en uitvoering tot aan het leren onderscheiden van verschillende stijlperioden.

4) de studenten op de beste manier op een professionele orkestloopbaan voorbereiden.

Philharmonic Fridays loopt van september tot en met januari op vrijdagochtenden en staat onder leiding van vaste dirigent Johannes Leertouwer.
Gastdirigenten in het seizoen 2015-2016 zijn Ed Spanjaard en Jacob Slagter.

Sven Arne Tepl, hoofd Klassiek: ‘Naast de masterstudie orkestspel  - in samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest - bieden wij met 'Philharmonic Fridays' nu ook  in de bacheloropleiding een doorlopend programma aan. Met Johannes Leertouwer als vaste dirigent van de orkestklas hebben we een grote muzikale persoonlijkheid kunnen benoemen die de school en het muziekvakonderwijs van binnenuit kent, maar die zich in de afgelopen decennia ook onderscheiden heeft als gedreven dirigent, die in staat is om zijn goed onderbouwde visie op de muziek zeer helder en inspirerend over het voetlicht te brengen.’

Delen