Zondag op NPO2: documentaire Nationale Master Orkestdirectie

Huba Hollokoi @ Thomas Lenden

Gepubliceerd op

Zondag 21 september om 13.00 in NTR Podium op NPO2: de documentaire Maestri van Jaap van Eyck over onze Nationale Master Orkestdirectie.

Zondag 21 september om 13.00 in NTR Podium op NPO2: de documentaire Maestri van Jaap van Eyck over onze Nationale Master Orkestdirectie. 

Om jonge dirigenten de gelegenheid te bieden de broodnodige vlieguren te maken, is er nu de nieuwe Nationale Master Orkestdirectie, een samenwerking van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, en de Nederlandse orkesten. Talloze jonge dirigenten uit de hele wereld melden zich aan voor dit prestigieuze programma, waarvoor per jaar slechts twee studenten worden aangenomen. Het afgelopen schooljaar waren de flamboyante Zwitser Konradin Herzog en de goedmoedige Hongaar Huba Hollokoi de twee uitverkorenen. In Maestri volgde regisseur Jaap van Eyck het tweetal gedurende het eerste jaar van hun opleiding. 

Aanmelden voor de volgende auditie van deze Master Orkestdirectie kan nog tot 1 november 2014

Delen