Oud-docent Ervin Schiffer overleden

Gepubliceerd op

Met droefenis vernemen we dat de in 1932 geboren Hongaarse altviolist Ervin Schiffer onlangs is overleden. Dhr. Schiffer was medeoprichter van het beroemde Haydn Quartet en is als docent altviool meer dan dertig jaar verbonden geweest aan het Conservatorium van Amsterdam. Altviooldocenten die nu aan het CvA doceren zijn door hem opgeleid.

Met droefenis vernemen we dat de Hongaarse altviolist Ervin Schiffer (1932) onlangs is overleden. Dhr. Schiffer was medeoprichter van het beroemde Haydn Quartet en is als docent altviool meer dan dertig jaar verbonden geweest aan het Conservatorium van Amsterdam. Altviooldocenten die nu aan het CvA doceren zijn door hem opgeleid. 

Sven Arne Tepl, adjunct directeur: Ervin Schiffer was een van de meest vooraanstaande altviooldocenten, een echte icoon. Een hele generatie van altviolisten is door hem opgeleid.

Delen