Jan Kouwenhoven nieuwe studieleider houtblazers

Gepubliceerd op

Jan Kouwenhoven, hoofdvakdocent hobo aan het Conservatorium van Amsterdam, is benoemd tot studieleider van de houtblazers.

Sven Arne Tepl, hoofd Klassiek: ‘Jan Kouwenhoven heeft binnen de vakgroep hobo jarenlang een grote bijdrage geleverd aan de school. Vooral door zijn innovatieve lessen en coachings gericht op auditietraining zal hij, naast zijn werk als studieleider, in de komende jaren verder investeren in het onderwijs.’

Jan Kouwenkoven (Zaandam, 1950) studeerde hobo aan het Amsterdams Conservatorium bij Cees van der Kraan, toenmalig solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest. Als hoboïst speelde hij in alle radio-orkesten, in het Koninklijk Concertgebouworkest, en hij was eerste hoboïst in het Concertgebouw Kamerorkest. Daarnaast speelde hij kamermuziek in diverse ensembles. In 1975 won hij een speciale prijs tijdens het Trompconcours voor hoboïsten in Eindhoven.

Van 1996-2002 was hij docent aan het conservatorium van Groningen en sinds 2003 is hij hoofdvakdocent hobo aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is tevens leider van de cursus Orchestral Practice, een cursus om studenten te trainen in het spelen van een auditie. Daarbij onderzoekt hij in hoeverre kennis in de sport over training en mentale gesteldheid bij het leveren van topprestaties toepasbaar is voor conservatoriumstudenten.

Delen