Osiris Trio geeft masterspecialisatie Pianotrio aan het Conservatorium van Amsterdam

Foto Marco Borggreve

Gepubliceerd op

Vanaf september 2014 biedt het Conservatorium van Amsterdam (CvA) een masterspecialisatie Pianotrio aan. Hoofdvakdocenten voor deze nieuwe specialisatie zijn pianiste Ellen Corver, violist Peter Brunt en celliste Larissa Groeneveld, die samen sinds 1988 het Osiris Trio vormen.
Sven Arne Tepl, adjunct-directeur en hoofd Klassiek van het CvA: 'Met het Osiris Trio hebben we een van de meest prominente Nederlandse ensembles kunnen toevoegen aan onze faculteit. De drie musici weten als geen ander welke tools ze jonge ensembles mee moeten geven.'
Het is de tweede ensemblespecialisatie die het CvA aan masterstudenten biedt: eerder ontwikkelde het CvA al in samenwerking met de Nederlandse Strijkkwartet Academie een masterprogramma voor strijkkwartet, onder artistieke leiding van Marc Danel.

Het Osiris Trio heeft sinds de oprichting in 1988 een indrukwekkende carrière gemaakt. Het trio werd onderscheiden met prijzen als de Philip Morris Finest Selection Prijs en de Annie Bosboom Prijs en trad op over de hele wereld. Als deelnemer aan de Concertgebouw-serie Rising Stars gaf het trio concerten in de grote concertzalen van Keulen, Londen, Wenen, Stockholm, Birmingham en NewYork voor het succesvolle debuutconcert in Carnegie Hall.
Van de vele, lovend ontvangen, cd's werd hun opname van Messiaens Quatuor pour la fin du temps met klarinettist Harmen de Boer bekroond met een 10 in het muziekblad Luister, en kreeg de opname van Nederlandse pianotrio’s het predikaat 'Internationaal topniveau' in Het Parool.
Het repertoire van het Osiris Trio reikt van Haydn tot en met werken van eigentijdse componisten geschreven in opdracht van trio. Componisten als Klaas de Vries,Willem Jeths, Theo Verbey , Maarten van Norden, Jan van Vlijmen en Robert Nasveld hebben op deze wijze bijgedragen aan de uitbreiding van het pianotrio-repertoire.

Delen