Aidan Mikdad (12) wint eerste prijs Internationale Pianoconcours in Lagny-sur- Marne

Gepubliceerd op

Aidan Mikdad (12) heeft op 30 januari de eerste prijs gewonnen op het Internationale Pianoconcours in Lagny-sur- Marne, bij Parijs, in categorie A voor pianisten t/m 16 jaar. Aidan Mikdad is leerling van Marjes Benoist aan de Sweelinck Academie (CvA). Benoist: 'Het is een unicum in de Nederlandse pianohistorie dat een kind van die leeftijd op een dergelijk niveau doorbreekt op een internationaal concours.'De deelnemers kwamen uit 19 landen, waaronder USA, Rusland, China, Korea, Japan, Polen, Italië, Engeland, België. Aidan Mikdad speelde Liszt - Paganini Etude nr. 2, Beethoven - Sonate op 7, Chopin - Nocturne op. 48 nr. 1 en Danse Russe uit Petroesjka van Stravinsky.

Juryleden 
Pascal Némirovsky (Royal Academy of Music Londen)
Robert Benz (Universiteit Mannheim en directeur internationaal pianoconcours Ettlingen)
Arièle Butaux (France Musique)
Joanna MacGregor (Royal Academy of Music Londen)
Béatrice Quoniam Chauvel (Directrice van het Concours international de piano de Lagny-sur-Marne)

 

Zie ook www.lsmipc.com

 

Delen