Veel studenten in de prijzen op Prinses Christina Concours West 2

Gepubliceerd op

In de finale van het Prinses Christina Concours West 2 schitterden veel studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

In categorie 1 (12 t/m 14 jaar) won Juliette-Constance Riebeek (12) de tweede prijs. Juliette studeert piano aan de Sweelinck Academie.

In categorie 2 (15 t/m 19 jaar) ging de eerste prijs naar Stephan Harsono (17), pianostudent in de vooropleiding. Fluitiste Mirna Ackers (18) en klarinettist Frank Woerdeman (15), allebei leerlingen van de Sweelinck Academie, wonnen beiden een tweede prijs.

Verena Barie (19), blokfluitstudent in de bacheloropleiding bij Erik Bosgraaf won de Gaudeamus Muziekweek Prijs voor een bijzondere vertolking van een hedendaagse compositie. Ze won ook een aanmoedigingsprijs.
Het duo Anna Bonsink (15), viool, en Talitha Mugge (16), harp, beiden leerlingen van de Sweelinck Academie, won een Ensemble Aanmoedigings Prijs. Aanmoedigingsprijzen gingen verder naar  Emma Kroon (19), cello, Melissa Venema (18), trompet, Maria Nikiforov (16), piano.

Delen