Thalia Ensemble wint York Early Music International Young Artists Competition 2013

Gepubliceerd op

Het Thalia Ensemble heeft op 14 juli jl. de prestigieuze York Early Music International Young Artists Competition gewonnen. Het blaaskwintet op historische instrumenten, bestaande uit CvA-alumni Belén Nieto Galan, fluit; Sarah Aßmann, hobo; Diederik Ornée, klarinet; Hylke Rozema, natuurhoorn, en José Rodrigues Gomes, fagot, werd in de finale uit tien ensembles uit Engeland, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Denemarken gekozen tot winnaar. De jury prees vooral het uitmuntende samenspel en de levendige communicatie, zowel met het publiek als tussen de musici onderling. Naast een geldprijs en een concert tijdens het volgende York Festival won het ensemble ook een cd-opname bij Linn Records.

 

Het Thalia Ensemble heeft op 14 juli jl. de prestigieuze York Early Music International Young Artists Competition gewonnen. Het blaaskwintet op historische instrumenten, bestaande uit CvA-alumni Belén Nieto Galan, fluit; Sarah Aßmann, hobo; Diederik Ornée, klarinet; Hylke Rozema, natuurhoorn, en José Rodrigues Gomes, fagot, werd in de finale uit tien ensembles uit Engeland, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Denemarken gekozen tot winnaar. De jury prees vooral het uitmuntende samenspel en de levendige communicatie, zowel met het publiek als tussen de musici onderling. Naast een geldprijs en een concert tijdens het volgende York Festival won het ensemble ook een cd-opname bij Linn Records.

Delen