CvA en Amstedamse Cello Biënnale werken samen

Tan Dun

Gepubliceerd op

De multimediale compositie The Map van Tan Dun en een concert met cello in combinatie met dans, dat zijn een paar van de bijzondere projecten waarin studenten van het Conservatorium van Amsterdam (CvA) optreden tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale. Daarmee leveren CvA-studenten een flinke bijdrage aan de Amsterdamse Cello Biënnale, die plaatsvindt van 26 oktober t/m 3 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Vereerd is het CvA met het bezoek van Tan Dun, Artist in Residence van de Cello Biënnale, die twee masterclasses komt geven.

Op 27 oktober speelt het Symfonieorkest van het CvA o.l.v. Tan Dun met solist Anssi Karttunen The Map, een multimediale compositie waarin de musici samenspelen met muzikanten die Tan Dun filmde op het platteland en die op schermen worden gepresenteerd.

Wat gebeurt er als een danser en een cellist de kunst van elkaar afkijken? Het antwoord is te vinden op 28 oktober in een programma met muziek van Tan Dun en twee wereldpremières van Yannis Kyriakides en Theo Loevendie. Met o.a. slagwerkensemble CvA Percussion en dans van LeineRoebana.

In twee masterclasses gaat Tan Dun aan het werk met composititiestudenten, met medewerking van de beroemde erhuspeelster Tan Wei.

Op 2 november begeleidt het Symfonieorkest van het CvA o.l.v. Paul Watkins de finale van het Nationaal Celloconcours; en ook komt het orkest in actie tijdens Cello Coupé, de afsluiting van de Amsterdamse Cello Biënnale, met solist Colin Carr in het laatste deel uit Haydns Celloconcert in C. Op 4 november treedt het met Colin Carr en de winnaar van het concours op in Leiden. Dit is het traditionele najaarsconcert van het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam.

za 27 oktober
21.00 uur Muziekgebouw aan ’t IJ
Symfonieorkest van het CvA o.l.v. Tan Dun; solist: Anssi Karttunen, cello
Tan Dun - The Map voor cello en orkest
toegang € 32,- / € 25,50 / € 25,50 / € 10,-

zo 28 oktober
17.00 uur Muziekgebouw aan 't IJ
Jakob Koranyi, cello; Larissa Groeneveld, cello; Gwyneth Wentink, harp; LeineRoebana, dans; CvA Percussion
Take Five - Snow in June
Györgi Ligeti - Sonate voor solocello (Koranyi); Yannis Kyriakides - Nieuw werk voor cello en elektronica (Groeneveld); Theo Loevendie - Three Movements for harp and cello (Groeneveld); Tan Dun - Elegy, Snow in June (Koranyi) 

toegang € 15,- / € 12,-,

ma 29 oktober
14.00-17.00 uur Bernard Haitinkzaal, Conservatorium van Amsterdam
Componist Tan Dun spreekt over zijn werk en Tan Wei presenteert de erhu. Compositiestudenten worden uitgenodigd in twee dagen een werk te schrijven

wo 31 oktober
13.00-15.30 Conservatorium van Amsterdam
De schetsen en werken van de compositiestudenten worden gepresenteerd door Tan Wei en besproken door Tan Dun.

vr 2 november
20.15 uur Muziekgebouw aan 't IJ
Finale Nationaal Celloconcours
Symfonieorkest van het CvA o.l.v. Paul Watkins
Elgar - Celloconcert; Zoltán Kodály - Dansen uit Galanta
toegang € 32,- / € 25,50

za 3 november
21.00 uur Muziekgebouw aan 't I'J
'Cello Coupé' met o.a. Symfonieorkest van het CvA o.l.v. Paul Watkins; solist: Colin Carr
Haydn - laatste deel uit Celloconcert in C
toegang € 32,- / € 25,-

zo 4 november
14.30 uur Stadsgehoorzaal Leiden
Symfonieorkest van het CvA o.l.v. Paul Watkins; solisten: Colin Carr en de winnaar van het Nationaal Celloconcours
Zoltán Kodály - Dansen uit Galanta; Joseph Haydn - Celloconcert in C (solist: Colin Carr); Edward Elgar - Celloconcert in e (solist: winnaar Nationaal Cello Concours)
toegang € 21,- / € 16,- / € 11,60
www.stadspodia.nl

meer informatie: www.amsterdamsecellobiennale.nl

Tan Wei

Delen