Veel CvA-alumni onder genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2012

Gepubliceerd op

Vrijwel alle genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2012, zoals op 14 juni bekendgemaakt, zijn oud-studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De genomineerden zijn: pianisten Daria van den Bercken en Hannes Minnaar, het Navarra String Quartet (met alumna Marijke Ploemacher, viool), het duo Sax & Stix (saxofoniste Eva van Grinsven en slagwerker Ramon Lormans, ook beiden oud-CvA-student) en het pianoduo Scholtes & Janssens, met oud-CvA-studente Lestari Scholtes.

Vrijwel alle genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2012, zoals op 14 juni bekendgemaakt, zijn oud-studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De genomineerden zijn: pianisten Daria van den Bercken en Hannes Minnaar, het Navarra String Quartet (met alumna Marijke Ploemacher, viool), het duo Sax & Stix (saxofoniste Eva van Grinsven en slagwerker Ramon Lormans, ook beiden oud-CvA-student) en het pianoduo Scholtes & Janssens, met oud-CvA-studente Lestari Scholtes.

De GrachtenfestivalPrijs wordt uitgereikt aan een jonge musicus of ensemble die aan het begin staat van een veelbelovende carrière. De vijf genomineerden zijn voorgedragen door gerenommeerde Nederlandse klassieke muziekjournalisten. De winnaar wordt tijdens het Grachtenfestival bekendgemaakt op woensdag 15 augustus in Festivalcentrum Het Compagnietheater te Amsterdam tijdens een anderhalf uur durend programma, waarbij alle genomineerden een kort optreden geven. Een jury bestaande uit drie Nederlandse klassieke muziekjournalisten van NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant kiezen vervolgens de winnaar. Het programma begint om 20.00 uur en is gratis bij te wonen.

De GrachtenfestivalPrijs bestaat uit een optreden in het theater van De Hermitage Sint Petersburg in Rusland en een optreden tijdens het Grachtenfestival 2013.

Dit jaar wordt de GrachtenfestivalPrijs voor de zesde keer uitgereikt. Ook onder de eerdere winnaars is het CvA goed vertegenwoordigd: saxofonist Ties Mellema (2007), violiste Lisa Jacobs (2008), Erik Bosgraaf van het blokfluit/gitaarduo Bosgraaf en Elias (2009), en sopraan Judith van Wanroij (2010) zijn allen afgestudeerd aan het CvA. Winnaar van het afgelopen jaar was mezzosopraan Karin Strobos.

Meer informatie: www.grachtenfestival.nl

Delen