Speciale masterclass door Anssi Karttunen en Kaija Saariaho i.s.m. Holland Festival

Gepubliceerd op

In samenwerking met het Holland Festival organiseert het Conservatorium van Amsterdam op donderdag 21 juni een speciale masterclass/workshop voor cellisten en componisten door Anssi Karttunen en Kaija Saariaho.

 

Programma
* 10.00-13.00 kamer 803
masterclass cello door Anssi Karttunen
* 14.00-15.30 kamer 445
About composing - Kaija Saariaho talks about her music in general and about her new work Circle Map
* 15.45-17.00 uur kamer 445
masterclass compositie en cello door Anssi Karttunen en Kaija Saariaho

Van 10.00-13.00 uur geeft Anssi Karttunen, die op 22 en 23 juni optreedt als solist met het Concertgebouworkest, een masterclass over enkele nieuwe composities uit de collectie Mystery Variations die onlangs voor hem zijn geschreven: http://www.karttunen.org/home.html/Mystery_Variations.html
Ander repertoire voor de masterclass zijn alle werken voor cello solo van Kaija Saariaho, die veel met Karttunen heeft samengewerkt. In de concerten op 22 en 23 juni gaat een nieuw werk van haar in première.

Van 14.00-15.30 uur spreekt Kaija Saariaho over haar werk in het algemeen en haar nieuwe werk Circle Map in het bijzonder en geeft vanaf 15.45 tot 17.00 uur samen met Anssi Karttunen een workshop voor componisten en strijkers, waarvoor de componisten schetsen mee kunnen brengen die ze met de musici kunnen uitproberen.

Delen