Svenja Staats tweede op Georg Philipp Telemann-concours

Gepubliceerd op

Svenja Staats (14), viool, leerling van Johannes Leertouwer op de Sweelinck Academie, heeft op de achtste editie van het Internationale Georg Philipp Telemann Vioolconcours in Poznan, Polen, de tweede prijs gewonnen. Daarnaast won ze de Telemann-prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk.

Svenja Staats (14), viool, leerling van Johannes Leertouwer op de Sweelinck Academie, heeft op de achtste editie van het Internationale Georg Philipp Telemann Vioolconcours in Poznan, Polen, de tweede prijs gewonnen. Daarnaast won ze de Telemann-prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk: een van de twaalf Telemann-fantasieën voor soloviool. Svenja was de enige Nederlandse deelnemer; de overige vijftig deelnemers kwamen uit Polen, Duitsland, Hongarije, Tsjechië, Litouwen en de Oekraïne. Meer informatie

Delen