Prijzen voor Ineke Hellingman, Norbert Kögging, Ralph van Raat en Tania Sikelianou

Gepubliceerd op

Diverse (oud-)studenten zijn de afgelopen dagen in de prijzen gevallen: pianostudente Ineke Hellingman won de eerste prijs in de discipline prima vista-spelen op de First International Freestyle Piano Competition in Bern; Norbert Kögging won de tweede prijs op de internationale vocale competitie van Finsterwalde; pianist Ralph van Raat werd op 7 november jl. bekroond met de NTR- (voormalig NPS-)prijs 'Prijs Klassiek' en componiste Tania Sikelianou won de eerste prijs op een internationaal compositieconcours in Griekenland voor haar nieuwe opera Hellike Athanatos.

Ineke Hellingman, tweedejaars studente bij Marjes Benoist, won de eerste prijs in de discipline primavista spelen op de First International Freestyle Piano Competition in Bern, Zwitserland (www.konsibern.ch). Dit concours beoogt andere vaardigheden van pianisten te toetsen, buiten de traditionele en heeft drie ronden: liedbegeleiding (zelf de begeleiding improviseren), van blad spelen en een improvisatieronde.

Norbert Kögging won de tweede prijs de internationale competitie voor jazzvocalisten van Finsterwalde, 13 en 14 november. Norbert studeerde in mei 2010 af aan de masteropleiding zang jazz aan het CvA.

Ralph van Raat ontving op 7 november jl., de NTR- (voormalig NPS-)prijs 'Prijs Klassiek' tijdens het tv-programma NPS Podium. Ralph kreeg de prijs naar aanleiding van promotie voor het Componeren in Nederland. Komend jaar maakt hij in samenwerking met de NTR een tv-documentaire over dit onderwerp, waarin hij wil aantonen dat de kloof tussen componist en publiek heden ten dage lang niet zo groot is als men vaak denkt. Ralph studeerde in 2002 af aan de masteropleiding piano van het CvA.

Tania Sikelianou won de eerste prijs à € 2000,- op een internationaal compositieconcours in Griekenland voor haar nieuwe opera Hellike Athanatos. Tania studeerde bij Wim Henderickx aan het CvA en behaalde haar masterdiploma in 2008.

Delen