Alumnus Conservatorium wint derde prijs Koningin Elisabethwedstrijd

Gepubliceerd op

De 25-jarige Hannes Minnaar heeft zaterdag 29 mei de derde prijs gewonnen bij de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat is de hoogste prijs die een Nederlander ooit bij het prestigieuze Belgische concours behaalde. Minnaar studeerde in 2009 af met een 10 met onderscheiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Aan de loodzware pianowedstrijd deden 83 pianisten uit negentien landen mee. Twaalf haalden de finale, die zaterdag werd afgerond. Op maandag 14 juni neemt Minaar als laureaat deel aan het slotconcert van het concours en wint hij onder meer een geldbedrag van € 17.000.

In de finale, die Minnaar op woensdag 26 mei speelde, bracht hij Sonate n. 7 in D op. 10/3 van Ludwig van Beethoven, het voorgeschreven, en niet eerder uitgegeven stuk Target van de componist Jeon Minje en als pianoconcert speelde hij Concerto n. 5 in F op. 103 van Camille Saint-Saëns. Dat Minnaar de finale haalde was op zich al nieuws, aangezien sinds Rian de Waal in 1983 geen Nederlander meer hierin slaagde.

Minnaar begon op zijn zevende met piano en studeerde later aan het Conservatorium bij Jan Wijn. Momenteel studeert Minnaar orgel bij Jacques van Oortmerssen, ook aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2009 sloot hij de bachelorfase hiervan eveneens af met een 10 en onderscheiding. 

Meer informatie
Koningin Elisabethwedstrijd
http://www.concours-reine-elisabeth.be/www.hannesminnaar.nl

Delen