Saxofoniste Tineke Postma genomineerd voor Paul Acket Award 2010

Gepubliceerd op

Saxofoniste Tineke Postma is een van de vijf genomineerden voor de Paul Acket Award 2010. Of zij de prijs krijgt, wordt op 28 april tijdens de perspresentatie van het North Sea Jazz Festival bekendgemaakt.

Saxofoniste Tineke Postma, oud-student en docent aan het CvA, is een van de vijf genomineerden voor de Paul Acket Award 2010. Of zij de prijs krijgt, wordt op 28 april tijdens de perspresentatie van het North Sea Jazz Festival bekendgemaakt.

De andere genomineerden zijn trompettist Christian Scott, pianist Gerald Clayton, pianist Vijay Iyer en saxofonist Rudresh Mahanthappa. De Paul Acket Award wordt elk jaar uitgereikt aan een artiest of groep die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de jazzmuziek. De prijs is een initiatief van het North Sea Jazz Festival en een eerbetoon aan de oprichter van dat festival. Aanvankelijk ging de prijs als Bird Award door het leven. Eerdere winnaars waren onder anderen pianist Stefano Bollani (2009), gitarist Adam Rogers (2008), trombonist Conrad Herwig (2006), gitarist Martijn van Iterson (2004) en trompettist Eric Vloeimans (2002).

Bron: Jazzflits. Lees meer: www.jazzflits.nl

Delen