Tineke Postma wint Franse jazzprijs

Foto: Cees van de Ven

Gepubliceerd op

Saxofoniste Tineke Postma heeft de revelatieprijs gewonnen tijdens het roemruchte Franse jazzfestival Jazz à Juan. Ook won ze er de publieksprijs. Postma liet de Canadese trompettiste Bria Skonberg, de Amerikaanse saxofoniste Grace Kelly en de Franse baritonsaxofoniste Céline Bonacina achter zich. In 2006 studeerde Postma cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Saxofoniste Tineke Postma heeft de revelatieprijs gewonnen tijdens het roemruchte Franse jazzfestival Jazz à Juan. Ook won ze er de publieksprijs.  Ze liet de Canadese trompettiste Bria Skonberg, de Amerikaanse saxofoniste Grace Kelly en de Franse baritonsaxofoniste Céline Bonacina achter zich. Zij is nu automatisch uitgenodigd om volgend jaar op het prestigieuze festival te spelen.

Postma studeerde in 2006 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze laat zich inspireren door legendes als Wayne Shorter, Cannonball Adderley, John Coltrane en Miles Davis. Ze heeft sinds 2002 haar eigen kwartet, met Marc van Roon, Frans van der Hoeven en Martijn Vink, en speelde op talloze internationale festivals. Ook leidt ze sinds enkele maanden het Tineke Postma International Quartet. Ze heeft inmiddels vier cd's op haar naam staan, deels met zelfgeschreven nummers. Het jazzfestival Jazz à Juan, gehouden in het Zuid-Franse Antibes, vond dit jaar voor de 49e keer plaats.

Bron: Nieuwsbrief Draaiomjeoren

Delen