Mieke Kenter

Mieke Kenter

Opleiding
Docent muziek
Lichting
2014

Als 17 jarig meisje kwam ik binnenlopen, ik had een jaar hard gestudeerd op mijn theorie en werd toegelaten. Ik heb veel meegemaakt tijdens deze studie en één van de hoogte punten was de reis naar Nepal. Afgelopen 3 maanden
ben ik samen met studiegenoot Gonda in Nepal geweest om hier muziekles te geven en een community project op te richten. We hadden een gospel koor gestart waarin mensen met elkaar in contact kwamen en genoten van het zingen. En daar in Nepal merk je dan het verschil met het Docent muziek koor. De studenten kunnen gemakkelijk meerstemmig zingen, ze blijven bij hun eigen stem en raken niet in de war. Daarnaast geef je ze een stuk bladmuziek, ze kijken er 5 minuten naar en ze kunnen het zingen. De ervaring die ik heb opgedaan in Nepal, waar de hierboven genoemde eigenschappen niet zo vanzelf sprekend waren, zal ik ook goed voor de klas kunnen gebruiken en dus altijd meenemen.

In de 4 jaar dat ik op het conservatorium zat heb ik gezongen in een close harmony groepje. Twee liederen die wij altijd zongen zijn mij bijgebleven: Because van the Beatles en Listen to the music van de Doobie Brothers, gearrangeerd door Mario Previti. Beide liederen heb ik laten horen, gezongen door het Docent muziek koor. Daarnaast hebben Gonda en ik het songfestival lied Birds van Anouk gearrangeerd en deze zal het vrouwen koor laten klinken.

Terug naar lijst
Delen