CvA Symfonieorkest - Cello Biënnale

Sunday 23 October 2022, 15:00 - 16:00 hrs.
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

In 2019 was de winnaar van het Tsjaikovski Concours in St. Petersburg - het concours der concoursen - de toen 19-jarige Zlatomir Fung. In de finale schitterde hij met Tsjaikovski’s Rococo variaties. Nu speelt hij dat stuk samen met de jonge musici van het Conservatorium van Amsterdam.

Benjamin Kruithof was in 2020 de glansrijke winnaar van het Nationaal Cello Concours. Een finale met groot symfonieorkest was toen niet mogelijk maar gelukkig kan Benjamin dit jaar alsnog stralen als solist in de romantische Poème van Henriëtte Bosmans.

Frieda’s Reis, het nieuwe celloconcert van Kate Moore, is een eerbetoon aan Frieda Belinfante, celliste, dirigente en sleutelfiguur in het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog vertrok Belinfante naar Los Angeles waar ze opnieuw een voorvrouw werd in de culturele wereld. De Amerikaanse cellist Ashley Bathgate werkte eerder met Kate Moore samen en speelt nu in Nederland de wereldpremière van Frieda’s Reis.

Programma

Henriëtte Bosmans Poème
Kate Moore Frieda’s Reis 
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Pas de Deux uit ‘Notenkraker’, Rococo variaties

Uitvoerenden

Benjamin Kruithof cello
Ashley Bathgate cello  
Zlatomir Fung cello
CvA Symfonieorkest
Sander Teepen dirigent

Tickets en info.

Share