Classical - Coffee concert

Sunday 02 October 2022, 11:00 - 12:00 hrs.
Cultureel Centrum Onder de Linden
Middenweg 157
1462 ZH Middenbeemster

Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam

Nina Spinosi (Bretagne, 1996) en Odée Mertzweiller (Frankrijk, 1998) ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam en startten in 2020 hun samenwerking. Het duo bracht aanvankelijk originele muziek voor gitaar en zang, maar voelde al snel de behoefte hun repertoire uit te breiden. Italiaanse componisten vormen een inspiratiebron. Het duo arrangeert stukken van Vivaldi en Bellini.

Zij gaan de uitdaging aan de orkestrale partituur aan te passen aan gitaar en nieuwe stukken te creëren. Zij brengen operarepertoire, in het bijzonder met de bewerking van de beroemde aria 'Oh Quante volte'van Giulietta, traditioneel voor stem en orkest. Deze originele formatie brengt een intiem universum en geeft nieuwe perspectieven.

Odée en Nina putten uit een breed programma, variërend van barokstukken tot traditionele Zuid-Amerikaanse muziek, inclusief theatrale en dramatische karakters van Rossini en Bellini.

Tickets en info.

Share