Young Pop Academy

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, speel je pop, schrijf je zelf nummers en wil je je creativiteit verder ontwikkelen? Dan is de Young Pop Academy (YPA) de plek voor jou! Op de YPA leer je je instrument op hoog niveau beheersen en ontwikkel je je als performer en songwriter met een eigen stijl, sound en visie. Ook voor dj's is er een uitdagend lesprogramma.

De Young Pop Academy (YPA) is een programma voor popmuzikanten in de middelbare-schoolleeftijd (12-18 jaar). Op de YPA kun je in een inspirerende omgeving je creativiteit, muzikaliteit en techniek ontwikkelen en je voorbereiden op een eventuele vakopleiding op het gebied van popmuziek.

Het creëren van eigen muziek en het samenspelen met andere leerlingen staat centraal. Iedere zaterdag krijg je bandles of Production Lab, een individuele les en een theorieles van de vaste docenten van de YPA. Ook kun je bijvaklessen volgen op een ander instrument dan je hoofdvak. Daarnaast volg je ongeveer eens in de twee maanden clinics of workshops door uiteenlopende gastdocenten uit de beroepspraktijk. Zo maak je kennis met zoveel mogelijk facetten van de popmuziekwereld en krijg je een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij het beroep van popmuzikant.

Studieleider: Jack Pisters
Programmacoördinator: Tessa Raadman

Op de YPA heb ik veel mensen leren kennen die dezelfde passie voor muziek hebben als ik. Ik vind het heel leuk samen aan nieuwe nummers te werken. Je voelt je vrij om samen te experimenteren, waarbij we veel van elkaar leren en elkaar helpen in het proces.
Alex Verspaandonk, drums
Delen